(+45) 86610721
mail@komail.dk
Ulvevej 24b
7800 Skive

Nyt fra Kvægdyrlægerne Salling-Fjends

TILLYKKE - 10-års jubilæum - TILLYKKE

D. 1. marts har denne unge dame været ansat i firmaet i 10 år. Det er ikke sikkert I genkender hende, men stemmen vil være bekendt, da det er Hanne, der hver morgen med mild røst besvarer jeres opkald, hvis I ringer ind på kontoret på hverdage. Hanne, som er uddannet veterinærsygeplejerske, er lidt af en blæksprutte i firmaet, da hun blandt meget andet også står for aflæsning af mælkeprøver, fakturering, medicin- og varebestilling og ikke mindst, så prøver hun at holde styr på alle dyrlægerne, og det er ikke noget nemt job. Kommer I forbi kontoret, er Hanne (eller Mette) altid klar til at hjælpe, og der er friskbrygget kaffe på kanden. Vi vil gerne takke hende for lang og tro tjeneste og vi påskønner hendes til tider lange overbærenhed med os – altid morgenfrisk og smilende, også i telefonen. Stort tillykke og tak for kampen. Vi tager lige 10 omgange mere.

 

Nyt fra Dyrlæger&Ko

Stramninger omkring B-streptokokker

I Danmark har vi en lovgivning, som bestemmer hvordan vi skal håndtere besætninger, der er smittet med B-streptokokker. Hidtil har det været sådan, at statusskifte kun kunne ske på baggrund af tankmælksprøver. Dette ændres nu til også at omfatte enkeltdyrsprøver. I praksis betyder det, at hvis der findes B-streptokokker hos en enkelt ko på for eksempel en goldprøve indsendt til dyrlægens laboratorie eller til PCR undersøgelse (værdi under 30), så skifter din besætning status fra fri til smittet. Tjek din status Du kan altid tjekke din status i DMS. Det gøres under ”Dagligt overblik – aktuelt”. Hvorfor har vi en lovgivning omkring B-streptokker B-streptokokker er en zoonose. Det vil sige en sygdom som kan smitte mellem mennesker og dyr. Sanering for B-streptokokker Det kan lade sig gøre at sanere en besætning for B-streptokokker, men det kræver vedholdenhed, systematik, høj hygiejne og en fuldstændig fastlagt strategi som følges til punkt og prikke. Er din besætning smittet med B-streptokokker og har du brug for eksperthjælp til at igangsætte en effektiv saneringsplan, så kontakt din Dyrlæger & Ko dyrlæge, som kan henvise dig til en praktiserende dyrlæge med specialiserede kompetencer og stor erfaring på området.

 

Arbejdssikkerhed ved behandling og fødselshjælp

www.seges.tv kan du finde en lang række videoer og webinarer om kvæg. De findes ved at vælge kvæg i menuen øverst oppe på siden. Her finder du blandt andet en video, hvor Dyrlæger & Ko dyrlæge Kirsten Jepsen Borup fra BoviCura demonstrerer sikker behandling og fødselshjælp. I videoen stilles skarpt på hvordan du – ene mand – m/k kan behandle en ko uden at komme til skade og hvad man skal tænke på i forbindelse med fødselshjælp for at undgå arbejdsulykker.

 

Business Check Kvæg: er du tilfreds?

Året er gået og regnskabet er afsluttet. Nåede du i mål med dine planer og er du tilfreds? Hvis du bruger BusinessCheck og driftgrensanalysen fra SEGES, har du mulighed for at sammenligne dit driftsresultat med andre besætninger. Her ser du hurtigt hvilke områder, hvor du klarer dig godt og hvilke områder, hvor du kunne forbedre indsatsen. Hos Dyrlæger & Ko arbejder vi med økonomisk rådgivning gennem analyseværktøjet Simherd og SundhedsØkonomiskAnalyse. Med disse værktøjer kan vi analysere din bedrift, og sætte tal på ideerne. Koblet sammen med din dyrlæges indsigt i netop din besætnings ”biologi” og data fra vores rådgivningsbesøg, kan din dyrlæge hjælpe dig på vej med konkrete tiltag og handlingsplaner til forbedring af driften på en lang række områder. Et eksempel på dette kunne være en analyse af dit nulpunkt. Her vil vi med en SundhedsØkonomiskAnalyse kunne analysere det økonomiske potentiale i en lang række tiltag indenfor forebyggelse og sundhed. Vi vil med vores unikke Besætningsrapport kunne analysere hvor og hvordan, der konkret kan sættes ind for at optimere din produktion og dermed nulpunktet. Og med Simherd vil vi kunne hjælpe dig med beregning af omkostninger og indtægter for tiltagene, så du har et oplyst beslutningsgrundlag. Vil du have hjælp til at sænke nulpunktet i din produktion, eller ønsker du at optimere din produktion på andre områder, så tøv ikke med at tage fat i din dyrlæge fra Dyrlæger & Ko.