(+45) 86610721
mail@komail.dk
Ulvevej 24b
7800 Skive

Nyt fra Dyrlæger & Ko

I dette nyhedsbrev kan du læse om smittebeskyttelse, BVD i Danmark igen igen, om de cyklende dyrlæger og sidst men ikke mindst, Miss Holstein 2019!   

Smittebeskyttelse er svært – men ikke umuligt

Den Danske Dyrlægeforening, SEGES og Viking vil gerne opfordre til en række forholdsregler i forbindelse med smittebeskyttelse i kvægbesætninger. 

Hos Dyrlæger & Ko støtter vi op om initiativerne.

Anbefalinger: 

- Gå kun ind i en besætning, hvis du har en aftale med ejer eller driftsleder.
- Skift, som minimum, til besætningens besøgsgummistøvler, husk at vaske dem efter brug.
- Skift til besætningens overtrækstøj eller til medbragt og rent overtrækstøj.
- Medbring kun nødvendigt og rengjort udstyr.
- Vask hænder og brug handsker hvis du skal i kontakt med dyrene.

Det er i alles interesse at undgå smitte mellem besætninger. Er din besætning fri for sygdom beskytter du din egen besætning og har du en eller flere smitsomme sygdomme, undgår du at smitte andre. 

Smittebeskyttelse gælder ALLE som kommer i kvægbesætninger. Det gælder også uanset, om man som besøgende har kontakt til dyrene eller ej. Det er stort set umuligt at undgå at komme i kontakt med gødning, urin osv. så snart man inde på besætningsområdet. 

En faldgrube, vi ofte oplever, er servicemontører, håndværkere og lignende faggrupper. De har ofte ikke forudsætningerne for at vide,  hvorfor smittebeskyttelse er vigtig. Det skal vi hjælpe dem med.  Derfor skal vi hjælpe dem. Dels ved at forklare betydningen af korrekt smittebeskyttelse, og dels ved at sørge for at der er støvler og overtrækstøj til rådighed. 

Det er svært at ændre på gamle vaner. Det synes vi også. Og ja – det er svært og det ER noget bøvl. Men; nysmitte med Salmonella dublin er endnu mere bøvlet og ikke mindst en bekostningsfuld affære.  

Landsskuet i Herning

De Cyklende Dyrlæger 

For 6. år i træk er Dyrlæger & Ko officiel dyrlæge ved Landskuet i Herning. Igen i år er bilerne lagt på hylden, og de klimavenlige cykler fundet frem. Dyrlægeholdet i 2019 består af 4 dyrlæger fra Djursland, Midtjylland, Vestjylland og Himmerland.

Dyrlæger & Ko er sponsor for Miss Holstein

I Dyrlæger & Ko vil vi gerne støtte op om de mange gode initiatiativer ude i landet. Derfor har vi igen i år valgt at sponsorere en pengepræmie på kr. 5.000 til årets vinder i Miss Holstein konkurrencen til Landsskuet i Herning 2019. Konkurrencen løber af stablen torsdag den 4. juli i Hal Q. 

Vi glæder os til at hilse på mange af Jer i Herning til nogle oplevelsesrige dage. 

BVD i Danmark – igen igen

Det sker ind imellem, at der bliver konstanteret BVD i danske malkekvægsbesætninger. Dette til trods for, at BVD officielt har været udryddet i Danmark siden 2004. BVD står for bovin virus diarre og skyldes infektion med et Pestivirus. Mælkeleverende besætninger overvåges via tankmælken kvartalsvis og ikke-mælkeleverende besætninger overvåges via slagteblodprøver. BVD udgør ikke nogen sygdomsrisiko for mennekser. Til gengæld kan det give alt fra aborter til svagtfødte kalve, feber, rindende øjne og næse samt sår på mund- og næseslimhinder hos ungdyr.