(+45) 86610721
mail@komail.dk
Ulvevej 24b
7800 Skive

 

MaJ 2017

Nyt fra Dyrlæger og KO

Specialiseret klovrådgivning

I løbet af de sidste 2 år har en række dyrlæger gennemgået et efteruddannelsesforløb indenfor klovsundhed. De deltagende dyrlæger har lært om alt fra korrekt klovbeskæring til forebyggelse af klovlidelser og om succesfuld udarbejdelse og gennemførelse af handlingsplaner for en forbedret klovsundhed.

Følgende Dyrlæger & Ko dyrlæger har deltaget i uddannelse:

 

  • Vibeke Thomsen, Salling-Skive Landdyrlæger
  • Jørgen K. Olesen, Kvægdyrlægerne Midt
  • Louise V. Povlsgaard, Vestjyske Dyrlæger
  • Sally Thomsen, Ølgod Dyrlæger
  • Ninna Schultz, Ribe Egnens Dyrlæger
  • Kirsten S. Hansen, Trehøje Dyrlæger
  • Mette Holst Ebbensgaard, Univet

 

Uanset om du er kunde i en af ovenstående dyrlægepraksis, så står de nye kloveksperter gerne til rådighed for second opion rådgivning. Kontakt din egen Dyrlæger & Ko dyrlæge og hør mere herom.

 

Den nye Dyrlæger & Ko Velfærdsrapport

I forbindelse med den seneste lovændring omkring sundhedsrådgivning har vi i Dyrlæger & Ko besluttet at opgradere vores rådgivning omkring dyrevelfærd.

Som de fleste nok efterhånden er bekendt med, skal der to gange årligt laves et besøg med fokus på dyrevelfærd.

Dette arbejde skal selvfølgelig dokumenteres. I den nye velfærdsrapport har vi valgt at kombinere kravet om dokumentation og rådgivning.

Dvs. indsamlede velfærdsregistreringer fra besøget og diverse data om besætningen sammenkobles i rapporten. Derudover indeholder rapporten 0 – 3 handlingsplaner for forbedret dyrevelfærd. Disse handlingsplaner skal dyrlægen elektronisk indberette til Fødevarestyrelsen.

 

Nyt fra Dyrlæger & Ko

I dette nyhedsbrev kan du læse om cyklende dyrlæger, udbrud af BVD, specialiseret klovrådgivning og om Dyrlæger & Kos nye velfærdsrapport.

Læs mere på www.dyrlaegerogko.dk eller på www.facebook.com/dyrlaegerogko

                                                                                                                                  

BVD fund i Sønderjylland

 

To besætninger i Sønderjylland og en i Midtjylland er fundet positive for BVD. Det drejer sig om en slagtekalvebesætning og en malkekvægsbesætning. Ydermere er der lige nu én besætning i Vestjylland, som er under mistanke.

 

Vi skal derfor i igen minde om, at BVD er en sygdom, vi skal være opmærksomme på.

Dvs. holde øje med symptomer såsom usædvanlig mange aborter, omløbninger, svagtfødte kalve, kalve med CNS forstyrrelser, blinde kalve, feber, rindende øjne og næse, diarre samt sår på mund- og næseslimhinde. Ved tvivl bør dyrlægen altid kontaktes.

 

De cyklende dyrlæger

 

For 4. år i træk kan du møde de cyklende dyrlæger på Landsskuet 2017 i Herning. Dyrlæger & Ko har i år 4 unge dyrlæger fra forskellige steder i landet, til at varetage alt fra indsyning til akut syge dyr og over til embedsfunktioner med opsyn osv.

Vi glæder os til at møde Jer på Landsskuet 2017!

 

Nyt fra Salling-Skive Landdyrlæger

 

MidtWest Farmshow 2017

Tid til at slutte op om en god tradition! Billedet er fra Ungskuet i Skive i 1937, men lørdag d. 17. juni hejses flaget igen på dyrskuepladsen. Der er smukke køer (med andet eksteriør og avlsmål end i 1937), velklædte og veloplagte udstillere (moden har fået nye luner) – men forventningen og feststemningen er uændret – Det er MidtWest Farmshow i Skive. Salling-Skive Landdyrlæger deltager selvfølgelig også i år med en stand på skuet.

 

I finder os nemt på dyrskuepladsen – følg duften af nybagt hjemmebag og friskbrygget kaffe, som serveres hele dagen. Kom og hils på vores nyeste skud på stammen, Pia. Udfordr medhjælperen til en duel på kræfter, udholdenhed og håndelag udi håndmalkning – nu med opgraderet model. Der er mulighed for at opleve en helt ny og interessant dille. Og selvfølgelig har vi en samling af drilske spørgsmål i vores quiz med fine præmier.

 

Vi ses til en festlig dag – og vi glæder os!

 

 

Byd Velkommen til vores nye dyrlæge

Pia Christensen Dam

Efter endt barsel med min datter, glæder jeg mig til igen at tage gummistøvlerne på for at komme ud og hilse på en masse nye landmænd og deres køer.

Jeg er færdiguddannet i 2012, hvorefter jeg startede dyrlægelivet i blandet praksis i Nordsverige og herefter et vikariat i Vendsyssel. De seneste 2 år har jeg arbejdet som kvægdyrlæge hos Univet i Brørup, hvor jeg udover akutbesøg har kørt rådgivning i modul 1 og modul 2 besætninger.